Praktikhundar
Varför är massage bra för hunden?
Redan den grekiske filosofen Flavius Arrianus (92 - 175 e.kr?) rekommenderade helkroppsmassage för hundar, då han iakttog hur den kunde stärka benen, göra pälsen mjukare och rensa ut hudens orenheter.
Vem har sagt att massage endast är bra för oss människor? Hälsa och välbefinnande för din hund är minst lika viktigt! Många av våra hundars problem kommer från spänningar och smärta i muskler och leder.
Massage har många positiva effekter för din hund bla ökad blodcirkulation, sänker blodtrycket, muskler och senor blir elastiska och dessutom frisk och glansig päls.
Massagen berättar väldigt mycket om hur hunden jobbar/mår och kan då också användas som ett verktyg för att kunna träna hunden på bästa möjliga sätt.
Massage är förebyggande,underhållande och rehabiliterande av hundens kropp.Helt enkelt friskvård!
Vid en genomgång av hunden upptäcks ofta tidigt om hunden har sträckningar eller ont i muskler och leder. Genom massage kan muskeln få den behandling som behövs för att slippa uppkomst av skador och onödigt lidande.
Givetvis passar det utmärkt att ge en fullt frisk/problemfri hund en skön avslappnande och förebyggande massagebehandling, det är som att investera i friskvård!
Är hunden sjuk ska veterinär konsulteras innan behandling.
VARFÖR ÄR MASSAGE BRA FÖR HUNDEN?
- Ökad blodcirkulation,blodet cirkulerar snabbare och transporterar syre och näring effektivare till hundens muskler, bindväv,benväv,inre organ
- Påskyndar lymfcirkulationen (trögflytande vätska), hämtar upp slaggprodukter och överblivna proteiner hos cellerna. Massagen sätter fart på lymfans flöde och får ut kroppens orenheter snabbare, vilket stärker immunförsvaret och hindrar ödem (vätskeansamlingar som ger svullnad).
- Sänker blodtrycket, blodkärlen vidgas och blodvolymen ökar, kärlväggarna slappnar av och blodet rinner lättare. Hunden blir mindre nervös och stressad.Massagen har en lugnande effekt på hela kroppen genom att antistress hormonet oxytocin frigörs vid massage och beröring.
- Utsöndring, hundens utsöndrings organ påverkas, mag/tarm kanalen kommer igång.
- Muskler och senor blir elastiska, hunden får större rörelsefrihet. Ledvätskan stimuleras och ledtrycket minskar. Äldre hundar som blir stelare i lederna får hjälp av massagen.
- Frisk och glansig päls genom ökad ämnesomsättning i hud och talgkörtlar.
- Genom att smärtimpulsernas flöde till hjärnan minskar vid massage och det sker en frisättning av endorfiner(kropps eget morfin) så kan man lindra smärta.
Det finns idag genom vissa försäkringsbolag, på veterinärs inrådan, möjlighet till ersättning för hundmassage. Fråga din veterinär och ditt försäkringsbolag om detta kan vara aktuellt för din hund.
Priser
Eftersom jag idag inte har någon egen lokal att utföra behandlingar i så är hembesök det enda alternativet för tillfället.
Jag kommer då hem till er och utför behandlingen på eran hund. Det enda som krävs är en filt på golvet och en lugn avskild plats där hunden kan koppla av.
Priset nedan gäller inom en radie av 3 mil, efter de utgår milersättning på 18 kr/milen
350:- Massage + stretching 250:- Massage + stretching gäller under juni-aug
150:- Endast stretching 100:- Endast stretching gäller under juni-aug
50:- Kloklippning
Det går även att köpa klippkort och presentkort till samtliga behandlingar.
Vid köp av kort för 5 behandlingar utgår 20% rabatt!
Kontakt information
Kontakta mig gärna för tidsbokning eller konsultation.
Telefon: 073-616 13 77
E-post: [email protected]
Med vänlig hälsning//Mikaela Perotie
Dipl. hundmassör från Axelsons Animal Massage School
– ansvarsförsäkrad
Om mej
Jag heter Mikaela och är född 1981. Jag har gått på Axelsons Animal Massage School, där jag blev färdig hundmassör i november 2011.
Djur har alltid funnits i mitt liv, katter, hundar, råttor, kanin och fiskar. Alla djuren har sin speciella plats i mitt hjärta och är lika mycket värda.
Jag är utbildad djursjukvårdare i grunden, då jag gick min gymnasieutbildning på djurvårdarprogrammet på Spånga Gymnasium i Stockholm, med några av Sveriges bästa djurvårdare som lärare.
Jag jobbar idag som väktare men kände att jag ville satsa mer på mitt stora djurintresse och valde därför att utbilda mig till hundmassör och det ångrar jag inte en sekund! Det behövs alltmer för att hålla dagens aktiva hundar så friska och skadefria som möjligt.
Det är fantastiskt roligt och intressant att få jobba med alla olika hundar och jag lär mig hela tiden nya saker hos varje hund.
Hur går en behandling till??
Hur arbetar jag?
Att låta hunden få massage har många fördelar. Kanske kommer du för att din hund har besvär eller du vill ge din hund en förebyggande behandling.
Massage upplevs av de flesta hundar som något behagligt.
Att din hund får vänja sig vid och bestämma takten av massagen är A och O i behandlingen. Massagen sker helt på hundens villkor, att hunden kan gå iväg under behandlingen är viktigt - det är din hunds sätt att tala om något för mig som massör.
Normalt tar en behandling ca 30-40 minuter. Räkna med att första behandlingen tar längre tid med tanke på att det är första gången jag träffar er hund och det kan ta tid för hunden att vänja sig vid den nya situationen och mig som massör.
Har din hund aldrig fått massage förut? Då får man räkna med att man kanske inte kan göra en full behandling första gången utan man får ta det lite extra lugnt. Tanken är ju att hunden ska hinna vänja sig att slappna av och njuta till fullo.
Vid första behandlingstillfället fyller vi i ett formulär med lite frågor om din hund för att jag som massör ska kunna få lite förkunskap om just din ögonsten.
Jag och en av mina massage kunder
När är det bra att ge sin hund massage?
Massage är en skön upplevelse för din hund och det finns vissa gånger som en massage kan vara extra nyttig för din hund.
1. Spänningar
2. Stress / nervositet
3. Dålig cirkulation
4. Ärrvävnad
5. Stelhet
6. Ledvärk
7. Artros (Ledförslitningar)
8. Rörelsestörning
När är det inte bra att ge sin hund massage?
Det finns tillfällen då man ska undvika att ge sin hund massage. Avvakta med att boka tid för massagen tills din hund är symtomfri .
1. Frakturer
2. Akuta sår
3. Inflammationer
4. Infektioner
5. Feber
6. Smittsamma hudeksem
7. Blödningar
8. Cancer
9. Chock
10. Epilepsi - akut
11. Dräktiga tikar / löptikar
12. Hjärtproblem
13. Medicinering
14. Vid vaccination / avmaskning vänta 5 dagar
Stretching
Att stretcha är lika med att töja eller förlänga en muskel eller muskelgrupp där den får stanna i ett utdraget viloläge under en bestämd tid innan den förs tillbaka till sitt ursprungliga läge. Man stretchar en hund för att behålla muskelns spänst.
Syftet är att:
· Öka muskelflexibiliteten
· Öka ledernas rörelseomfång
· Stärka muskulaturen
· Släppa på spänningar i muskel, sena, ledband och ledkapsel
· Släta ut sammanväxter i bindväven
· Minska muskelömhet
Det viktigt att man får hunden i en lämplig position för den muskel man ska arbeta med. Hunden kan vara sittande, liggande eller stående. Stretchingen ska vara behaglig för hunden, och vid minsta motstånd eller motvilja från hunden följer man rörelsen tillbaka till utgångspunkten.
Man ska aldrig tvinga hunden eller använda för mycket styrka.
För att stretcha måste hunden vara ordentligt uppvärmd, därför stretchar man efter massage eller efter en promenad.
Kom ihåg att massage och stretching inte ersätter uppvärmning.
Stretching är bra för:
· Spända hundar
· Stressade hundar
· Tunga och överviktiga hundar
· Jakthundar
· Draghundar
· Kapplöpningshundar
· Tjänstehundar
Unghundar och valpar ska inte stretchas.
Galleri
Nyheter
Under uppbyggnad
Välkommen till min nya blogg!
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/4021556/?claim=suc9q7kuhc7">Följ min blogg med Bloglovin</a>
Mitt första inlägg.